Gedichtenwedstrijd - thema Thuis

De laatste week van januari is het naar goede gewoonte Poëzieweek 2024. Het thema van deze editie is Thuis. Het huis van de poëzie bestaat uit meer dan louter bakstenen. Dichters bouwen huizen uit herinneringen, geuren en kleuren. Ze beschrijven de huizen van onze jeugd en de straten van onze dromen. Ze schrijven hun gedichten op een hoekje van onze keukentafel en turen naar de...

Wanneer

  • wo 22 november 23
    -
    zo 31 december 23

Prijs

Gratis

Waar

naam
Online
adres
___0000 ___

Contact

Telefoon
02 359 16 26
e-mail
bibliotheek@beersel.be
website
https://www.bibbeersel.be

Info

De laatste week van januari is het naar goede gewoonte Poëzieweek 2024. Het thema van deze editie is Thuis.

Het huis van de poëzie bestaat uit meer dan louter bakstenen. Dichters bouwen huizen uit herinneringen, geuren en kleuren. Ze beschrijven de huizen van onze jeugd en de straten van onze dromen. Ze schrijven hun gedichten op een hoekje van onze keukentafel en turen naar de schilderijen aan onze muren. De mooiste woorden ontspruiten vaak op de plek waar we ons het meest thuis voelen.

Tijdens Poëzieweek 2024 bouwen we samen grote en kleine huizen in gedichten. We komen thuis in steden of op het platteland, we verhuizen onze verzen van streek naar streek en beschrijven nieuwe en oude landen in levendige letters. Poëzie kan mensen vieren, verwelkomen en zich thuis doen voelen. Het kan ook de troost van een warme thuis bieden op moeilijke momenten van afscheid, rouw en verdriet. Samen schuilen we onder het dak van de poëzie.

Gedichtenwedstrijd

Ben jij ook geïnspireerd? Kruip in je pen, laat je muzen de vrije loop en dien hieronder jouw creatie in! Sonnet, haiku of slamdicht: alles kan. Maximum vijftien regels gedachten, gedichten, hersenspinsels en mijmeringen rond het thema 'Thuis' - meer vragen we niet.

Stuur je gedicht in via dit formulier: http://www.bibbeersel.be/eloketdetail/26/gedichtenwedstrijd---thema-thuis

Deelnemen kan tot en met 31 december 2023. Nadien gaan we aan de slag om alle inzendingen te lezen en te beoordelen. De mooiste, bijzonderste en meest ontroerende gedichten belonen we met een ereplaats op het PoëzieParKoer 2024: een fijne wandeling die de liefhebber langs charmante plekjes in Beersel leidt. 

Alle activiteiten