naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Poëziewedstrijd thema Thuis

di 14 november 23
De laatste week van januari behoort elk jaar toe aan zowel de dichters als de vrienden van de poëzie. De Poëzieweek is het grootste en meest laagdrempelige dichtfestijn van de Lage Landen. Literaire organisaties, scholen, bibliotheken, boekhandels, media, … Iedereen doet mee, ook in Beersel!

Thema

Het huis van de poëzie bestaat uit meer dan louter bakstenen. Dichters bouwen huizen uit herinneringen, geuren en kleuren. Ze beschrijven de huizen van onze jeugd en de straten van onze dromen. Ze schrijven hun gedichten op een hoekje van onze keukentafel en turen naar de schilderijen aan onze muren. De mooiste woorden ontspruiten vaak op de plek waar we ons het meest thuis voelen.

Tijdens Poëzieweek 2024 bouwen we samen grote en kleine huizen in gedichten. We komen thuis in steden of op het platteland, we verhuizen onze verzen van streek naar streek en beschrijven nieuwe en oude landen in levendige letters. Poëzie kan mensen vieren, verwelkomen en zich thuis doen voelen. Het kan ook de troost van een warme thuis bieden op moeilijke momenten van afscheid, rouw en verdriet. Samen schuilen we onder het dak van de poëzie.

Gedichtenwedstrijd

Ben jij ook geïnspireerd? Kruip in je pen, laat je muzen de vrije loop en dien hieronder jouw creatie in! Sonnet, haiku of slamdicht: alles kan. Maximum vijftien regels gedachten, gedichten, hersenspinsels en mijmeringen rond het thema ‘Thuis’ - meer vragen we niet.

Stuur je gedicht in via dit formulier: http://www.bibbeersel.be/eloketdetail/26/gedichtenwedstrijd---thema-thuis

Deelnemen kan tot en met 31 december 2023. Nadien gaan we aan de slag om alle inzendingen te lezen en te beoordelen. De mooiste, bijzonderste en meest ontroerende gedichten belonen we met een ereplaats op het PoëzieParKoer 2024: een fijne wandeling die de liefhebber langs charmante plekjes in Beersel leidt.

PoëzieParKoer 2024

Wandelaars zijn welkom vanaf Gedichtendag, 25 januari 2023, en kunnen het PoëzieParKoer ontdekken tot het einde van de paasvakantie.

En dat is niet alles: elke wandelaar mag één gedicht als favoriet aanwijzen. Op zondag 5 mei 2024 zetten we de publiekslieveling onder de ‘gevestigde waarden’ (14+) én die onder het ‘aanstormend talent’ (14 of jonger) feestelijk in de bloemetjes, en krijgen alle 50 laureaten hun ParKoergedicht mee naar huis.

Laat je inspireren en stuur je verzen en je voeten het huis uit. Samen maken we er een prachtig PoëzieParKoer van!

Nieuwsoverzicht
PoezieParKoer.png

Openingsuren & contact

Bibliotheek

adres
Brusselsesteenweg 77C1652 Beersel
Tel. tel.
02 359 16 26
e-mail
bibliotheek@beersel.be