Activiteiten

 • Makerspace - Afval om te koesteren Van Trash naar Treasure

  op wo 28 aug
  Gewapend met strijkijzers en een hittepers vormen we afgedankte plastic zakken om tot een sfeervolle lamp. We upcyclen afgedankte plastic zakken op een creatieve manier terwijl we reflecteren over (duurzame) materialen, leren over eenvoudige elektrische schakelingen en filosoferen over het verschil tussen 'trash' en 'treasure'. Met behulp van wiskunde geven we de lampen speciale vorme...
  Bestel tickets
 • Makerspace - Een sleutelhanger maken

  op wo 11 sep
  Aan het begin van het schooljaar maken we een sleutelhanger: voor de pennenzak, boekentas of huissleutels. We gaan aan de slag met de freesmachine en maken uit hout de mooiste ontwerpen.
  Bestel tickets
 • Makerspace - Een eigen eiland maken

  op wo 9 okt
  Beeld je even in: je hebt je eigen eiland... Hoe richt jij dit in? Laat je verbeelding de vrije loop en maak met verschillende machines jouw eigen creaties.
  Bestel tickets
 • Makerspace - Introductieles Lasercutter

  op do 10 okt
  MakerSpace Beersel heeft een aantal toffe toestellen in huis: een lasercutter, snijplotter, 3D- printer, ... Wil je daar graag meer over weten of zelf eens mee aan de slag gaan? Dat kan! Tijdens de initiatieles LAsercutter leer je werken met de ontwerpsoftare en maak je kennis met de lasercutter Fabcore Fabcreator en de verschillende mogelijkheden. Wie deze introductieles volgde, ka...
 • Makerspace - Openmaaksessie Lasercutter

  op do 17 okt
  MakerSpace Beersel heeft een aantal toffe toestellen in huis: een lasercutter, snijplotter, 3D- printer, ... Wil je daar graag meer over weten of zelf eens mee aan de slag gaan? Dat kan! Tijdens deze sessie krijg je de kans een eigen ontwerp te creëren met de lasercutter in hout, acryl, karton of vilt. Deze materialen zijn aanwezig. Het inschrijvingsgeld voor deze sessie dekt de mater...
 • Makerspace - De wereld van Micro:Bit

  op wo 6 nov
  De micro:bit is een programmeerbaar toestel waarmee kinderen op een laagdrempelige manier leren programmeren en coderen. Tijdens deze workshops maak je kennis met de micro:bit en ontdek je wat je er allemaal mee kan doen: voelen, meten, ontdekken.
  Bestel tickets
 • Makerspace - Creatief rond Kerstmis

  op wo 4 dec
  Kerstmis is een ideaal moment om je creativiteit bot te vieren: versiering allerlei, kaartjes, decoratieve knutselwerkjes. Laat de kerstgekte beginnen.
  Bestel tickets
 • Makerspace - Maak een eigen lampje

  op wo 11 dec
  In deze workshop maken we een prachtig lampje met behulp van het wiskundige Curve stitching. We gaan aan de slag met de technische basis van kleine stroomkringen, LED lampjes en batterijen.
  Bestel tickets
1-8 Van 8