Toast Literair - Bart Moeyaert

Deze informatie is niet meer actueel!
Op zaterdag 18 januari 2020 is het Toast Literair, de grootste literaire brunch, op zo'n 200 plekken in Vlaanderen. Naar aanleiding daarvan verwelkomen de Davidsfondsafdelingen Alsemberg, Beersel, Lot en Bib Beersel Bart Moeyaert voor een lezing in de bibliotheek. In deze lezing vertelt Bart Moeyaert het verhaal van het gezin waarin hij is opgegroeid, het ontstaan van zijn eerste boek, de ...

Wanneer

  • za 18 januari 20
    van 10.30 u tot 13.00 u

Prijs

Gratis (Basistarief: 0,00 €)

Waar

naam
Gemeentelijke bibliotheek Beersel
adres
Brusselsesteenweg 771652 Alsemberg

Contact

Telefoon
Bib Beersel: 02 359 16 26
Telefoon
Liberte Walschot: 02 331 06 76

Info

Op zaterdag 18 januari 2020 is het Toast Literair, de grootste literaire brunch, op zo'n 200 plekken in Vlaanderen. Naar aanleiding daarvan verwelkomen de Davidsfondsafdelingen Alsemberg, Beersel, Lot en Bib Beersel Bart Moeyaert voor een lezing in de bibliotheek.

In deze lezing vertelt Bart Moeyaert het verhaal van het gezin waarin hij is opgegroeid, het ontstaan van zijn eerste boek, de evolutie van zijn ideeën en hij gaat dieper in op een aantal titels. Na de lezing bieden we u graag een kleine receptie aan en hebt u de kans om één van Barts boeken te laten signeren

De boeken, het toneel en de gedichten van Bart Moeyaert zijn sinds zijn debuut in 1983 door lezers van alle leeftijden ontdekt, wat hem een aparte plek geeft binnen de Nederlandstalige literatuur. Tot de meeste bekende titel behoren Blote handen, Het is de liefde die we niet begrijpen, Broere, Tegenwoordig heet iedereen Sorry, en - wat poëzie betreft - Verzamel de liefde, Gedichten voor gelukkige mensen en Helium.

Tot 1995 was Moeyaert eindredacteur van een magazine voor jongeren, daarna werd hij fulltime schrijver. Zijn werk is vaak bekroond in binnen- en buitenland, o.a. met de Boekenleeuw, de Zilveren Griffel, de Woutertje Pieterse Prijs, de Gouden Uil, de Deutscher Jugendliteraturpreis, en de Norske Oversetterpremien. In 2019 won hij de internationale Astrid Lidgren Memorial Award. Voor de internationale Hans Christian Andersen Award was hij reeds zes keer genomineerd. In 2002 en 2012 eindigde hij als finalist.

Zijn werk verscheen tot hiertoe in meer dan twintig talen. In 2014 werd Moeyaert aangesteld als artistiek intendant van het project Gastland Vlaanderen en Nederland op de Frankfurter Buchmesse 2016. Sinds 2000 is Bart Moeyaert hoofddocent Schrijven aan de afstudeerrichting Woord.

Meer informatie over de schrijver: www.bartmoeyaert.com

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten