Ontmoetingen - Tijs Boelens - Biolandbouw in het Pajottenland

Doorheen de mogelijkheden van een sociale voedselzekerheid en de ervaringen uit de syndicale strijd voor boer.inn.enrechten neemt boer Tijs het neoliberaal economisch model op de korrel. Doorheen de winkelschappen van coöperatieve winkels en collectieve grootkeukens neemt hij je mee naar een wondere wereld. De wereld die vanop je bord begint en zich van daaruit uitrolt over de velden. ...

Wanneer

  • do 14 december 23
    van 20.00 u tot 22.30 u

Prijs

€ 8,00

Waar

naam
Gemeentelijke bibliotheek Beersel
adres
Brusselsesteenweg 771652 Alsemberg

Contact

Telefoon
02 359 16 26
e-mail
bibliotheek@beersel.be
website
https://www.bibbeersel.be

Info

Doorheen de mogelijkheden van een sociale voedselzekerheid en de ervaringen uit de syndicale strijd voor boer.inn.enrechten neemt boer Tijs het neoliberaal economisch model op de korrel. Doorheen de winkelschappen van coöperatieve winkels en collectieve grootkeukens neemt hij je mee naar een wondere wereld. De wereld die vanop je bord begint en zich van daaruit uitrolt over de velden. Een wereld met keiharde economische realiteiten en een al even harde strijd. Een wereld die zich uitstrekt van de beursgenoteerde graanvoorraden tot het brood dat we terug in eigen handen hebben... En elke dag eten. Er is een wereld die we kunnen winnen. Wij als boer.inn.en én wij als consumenten... De tijd voor een gemeenschappelijke voedselstrategie is hier en nu. 


Tijs Boelens is boer in het Pajottenland en kernlid van Boerenforum. Door een sociale, maar ook economische blik te werpen op de kansen voor de landbouw in Vlaanderen probeert hij de landbouw als sector terug op de kaart te zetten.  


Alle activiteiten