Workshop Iedereen Wiki

Iedere zoektocht naar informatie begint op Wikipedia… Dit is sinds de opkomst van het internet hoe langer hoe meer een waarheid als een koe. Maar wist je dat ook jij artikels op Wikipedia kan schrijven, corrigeren of je foto's uploaden? Communicatie en gegevensuitwisseling verlopen steeds meer in een digitale omgeving. Maar hoe houd je bronnen kritisch tegen het licht? Hoe vat je info s...

Wanneer

  • za 25 maart 23
    van 10.00 u tot 12.30 u
  • za 25 maart 23
    van 14.00 u tot 16.30 u

Prijs

Gratis

Waar

naam
Gemeentelijke bibliotheek Beersel
adres
Brusselsesteenweg 771652 Alsemberg

Contact

Telefoon
02 359 16 26
e-mail
bibliotheek@beersel.be
website
http://www.bibbeersel.be

Info

Iedere zoektocht naar informatie begint op Wikipedia… Dit is sinds de opkomst van het internet hoe langer hoe meer een waarheid als een koe. Maar wist je dat ook jij artikels op Wikipedia kan schrijven, corrigeren of je foto's uploaden?

Communicatie en gegevensuitwisseling verlopen steeds meer in een digitale omgeving. Maar hoe houd je bronnen kritisch tegen het licht? Hoe vat je info samen in een heldere, encyclopedische tekst? En waar zoek je ondersteunend beeldmateriaal?

De bib van Beersel zet haar schouders onder het project “Iedereen WIKI” en nodigt alle Beerselaars uit om zelf informatie over de gemeente toe te voegen op Wikipedia. Deze workshop geeft inzicht in de technische aspecten, het gebruik van informatiebronnen op het internet, creative commons… Je krijgt ook tips bij het schrijven van teksten voor een online encyclopedie zoals Wikipedia.

Stoor je je weleens aan foutieve informatie op het internet over onze gemeente of heb je zin om je kennis en expertise via het wereldwijde web te delen? Word dan Wikipedian in Beersel! Vragen? Stuur ons gerust een berichtje!
Alle activiteiten