PoëzieParKoer 2023

Deze informatie is niet meer actueel!
Reeds voor de derde keer op rij kan je aan het begin van het jaar het PoëzieParKoer ontdekken in onze gemeente. Dit keer werd er een poëtische wandeling in Dworp uitgestippeld. Voor deze nieuwe editie van het PoëzieParKoer werken de Beerselse cultuurdienst, de bibliotheek en Visit Beersel samen met de gemeenteschool van Dworp en Sint-Victor Dworp. Op het parcours van de poëtische wande...

Wanneer

  • do 26 januari 23
    van 00.00 u

Prijs

Gratis

Waar

naam
Gemeentelijke bibliotheek Beersel
adres
Brusselsesteenweg 771652 Alsemberg

Contact

Telefoon
02 359 16 26
e-mail
bibliotheek@beersel.be
website
http://www.bibbeersel.be

Info

Reeds voor de derde keer op rij kan je aan het begin van het jaar het PoëzieParKoer ontdekken in onze gemeente. Dit keer werd er een poëtische wandeling in Dworp uitgestippeld.

Voor deze nieuwe editie van het PoëzieParKoer werken de Beerselse cultuurdienst, de bibliotheek en Visit Beersel samen met de gemeenteschool van Dworp en Sint-Victor Dworp.

Op het parcours van de poëtische wandeling van ongeveer 6 kilometer kunnen wandelaars vijftig gedichten ontdekken met als thema 'vriendschap'. Starten en eindigen doe je aan de gemeenteschool. Vanaf Gedichtendag, donderdag 26 januari, kan iedereen op pad. De gedichten kunnen gelezen worden tot het einde van de paasvakantie.

In december 2022 lanceerden de partners een poëziewedstrijd rond het thema 'vriendschap'. Heel wat creatieve geesten kropen in hun pen en lieten zich inspireren door het thema vriendschap: de vriendschap met de buren in de straat of met pennenvrienden ver weg, de vriendschap van lang geleden of van vorige week op een zonnig terras. Na een succesvolle inzameling, werden de vijftig mooiste, bijzonderste en meest ontroerende gedichten verkozen voor een plekje op het PoëzieParKoer.

Ook bij deze editie kan je deelnemen aan de bijhorende wedstrijd. Elke wandelaar mag één gedicht als favoriet aanwijzen en maakt kans op een mooie prijs. Op zondag 7 mei worden de prijzen uitgedeeld.
Alle activiteiten

Organisatie

naam
Gemeentelijke bibliotheek Beersel

Verwante activiteiten