Toast Literair - Chris De Stoop

Deze informatie is niet meer actueel!
Op zaterdag 21 januari 2023 is het Toast Literair, de grootste literaire brunch, op zo'n 200 plekken in Vlaanderen. Naar aanleiding daarvan verwelkomen de Davidsfondsafdelingen Alsemberg, Beersel, Lot en Bib Beersel Chris De Stoop voor een lezing in de bibliotheek. De lezing is gebaseerd op zijn nieuwe boek “Hemelrijk”, over een grote corona-uitbraak in een rusthuis. Daarnaast blikt hi...

Wanneer

  • za 21 januari 23
    van 11.00 u tot 12.30 u

Prijs

€ 8,00

Waar

naam
Gemeentelijke bibliotheek Beersel
adres
Brusselsesteenweg 771652 Alsemberg

Contact

Telefoon
02 359 16 26
e-mail
beersel@davidsfonds.net

Info

Op zaterdag 21 januari 2023 is het Toast Literair, de grootste literaire brunch, op zo'n 200 plekken in Vlaanderen. Naar aanleiding daarvan verwelkomen de Davidsfondsafdelingen Alsemberg, Beersel, Lot en Bib Beersel Chris De Stoop voor een lezing in de bibliotheek.

De lezing is gebaseerd op zijn nieuwe boek “Hemelrijk”, over een grote corona-uitbraak in een rusthuis. Daarnaast blikt hij ook terug op “Het boek Daniël” (2020) over zijn 84-jarige oom die vermoord werd op zijn hoeve. Het wordt kortom een gesprek over hoe we ouderen zien en behandelen. Na de lezing bieden we u graag een kleine receptie aan en hebt u de kans om één van zijn boeken te laten signeren.

Journalist – auteur Chris de Stoop werd bekend als auteur van spraakmakende non-fictie, zoals zijn debuut in 1992 “Ze zijn zo lief, meneer” over een bende vrouwenhandelaars. Thema's als prostitutie, migratie en vrouwenhandel laten
hem niet onberoerd, maar ook de ondergang van het Vlaamse platteland is een terugkerend thema. Zijn werk werd bekroond met journalistieke en literaire prijzen: o.a. zijn beststeller uit 2015 “Dit is mijn hof”, over de teloorgang van het boerenland. “Wanneer het water breekt” uit 2018 is een aangrijpend verhaal over de diepe breuk die migratie is.

Alle activiteiten