Ontmoetingen: IJs is graag ijs door Frank Pattyn

Deze informatie is niet meer actueel!
Ondermeer door het smelten van gletsjers en ijskappen stijgt de wereldwijde zeespiegel. Deze tendens zal nog eeuwenlang blijven duren. Is het huidige en toekomstige ijsverlies onomkeerbaar of niet? Wat kunnen we doen om het te vertragen? Kunnen we de stijging van de zeespiegel stoppen? Wat zijn de gevolgen voor de kustgebieden, en Vlaanderen in het bijzonder? Frank Pattyn is glacioloog,...

Wanneer

  • do 8 december 22
    van 20.00 u tot 22.30 u

Prijs

€ 8,00

Taal

BibliotheekBeersel StartpaginaBibliotheekBeersel Beersel StartpaginaBeersel UiTinMijnRegio vier taaliconen

Je spreekt en begrijpt vlot Nederlands. Je moet weinig inspanningen doen om de taal te begrijpen. Vooral activiteiten, cursussen of workshops met dit taal icoon zijn geschikt voor jou.

Waar

naam
Gemeentelijke bibliotheek Beersel
adres
Brusselsesteenweg 771652 Alsemberg

Contact

Telefoon
02/359.16.26
e-mail
bibliotheek@beersel.be
website
http://www.bibbeersel.be

Info

Ondermeer door het smelten van gletsjers en ijskappen stijgt de wereldwijde zeespiegel. Deze tendens zal nog eeuwenlang blijven duren. Is het huidige en toekomstige ijsverlies onomkeerbaar of niet? Wat kunnen we doen om het te vertragen? Kunnen we de stijging van de zeespiegel stoppen? Wat zijn de gevolgen voor de kustgebieden, en Vlaanderen in het bijzonder?

Frank Pattyn is glacioloog, klimaatwetenschapper en hoogleraar verbonden aan de ULB als hoofd van de Laboratoire de Glaciologie. Zijn onderzoek spitst zich toe op projecties van de bijdrage van ijskappen tot zeespiegelstijgingen aan de hand van wiskundige modellen. Hij nam deel aan 12 expedities naar Antarctica.
Alle activiteiten