PoëzieParKoer 2021

Deze informatie is niet meer actueel!
Naar aanleiding van de Poëzieweek, het grootste dichtfestijn van de Lage Landen, nodigen Gemeente Beersel en de Alsembergse scholen u uit voor PoëzieParKoer 2021. Deze poëtische wandeling brengt u langs 10 charmante plekjes in Alsemberg en beloont de wandelaar met 50 gedichten rond het thema ‘Samen’. Wandelaars zijn welkom vanaf Gedichtendag, 28 januari 2021, en kunnen het PoëzieParKoer ontdekken tot het einde van de paasvakantie.

Wanneer

  • wo 27 januari 21
    -
    zo 18 april 21

Waar

naam
Gemeentelijke bibliotheek Beersel
adres
Brusselsesteenweg 771652 Alsemberg

Contact

Telefoon
02 359 16 26
e-mail
bibliotheek@beersel.be
website
http://www.bibbeersel.be

Info

In de loop van december 2020 kropen heel wat creatieve dichters in hun pen en lieten hun muzen de vrije loop voor de Gedichtenwedstrijd georganiseerd door de Beerselse Cultuurdienst, Bibliotheek en Dienst Toerisme samen met de Alsembergse scholen. Uit alle inzendingen werden de 50 mooiste, bijzonderste en meest ontroerende gedichten beloond met een ereplaats op het PoëzieParKoer 2021.

PoëzieParKoer 2021 vertrekt aan Biercentrum De Lambiek, is ongeveer 5,5 km lang en leidt langs een aantal mooie trekpleisters in de gemeente Alsemberg. Elke poëzie(par)koereur kan na afloop van de wandeling één gedicht als favoriet aanwijzen. Wie stemt op zijn favoriete gedicht, maakt kans op een mooie prijs.

Op zondag 9 mei zetten we de publiekslieveling onder de ‘gevestigde waarden’ (14+) én die onder het ‘aanstormend talent’ (14 of jonger) feestelijk in de bloemetjes.

Alle activiteiten