Ontmoetingen: Eric de Maerteleire Allergieen; oorzaken, sypmtomen, diagnose en behandeling'

Wat zijn de algemene oorzaken van allergieen? Onze hygienische levensstijl, de luchtvervuiling, de opwarming van de aarde? Of zijn er nog andere factoren? Hoe onderscheid je een echte allergie van een pseudoallergie? En wat zijn de meest voorkomende symptomen? Hoe wordt de diagnose gesteld? En wat kenmerkt de levensloop van allergieen: verdwijnen ze door de tijd of zijn ze juist persistent? ...

Wanneer

  • do 29 oktober 20
    van 20.00 u tot 22.00 u

Prijs

€ 8,00 (Basistarief: 8,00 €)

Waar

naam
CC de Meent
adres
gemeenveldstraat 341652 Alsemberg

Contact

Telefoon
02/359.16.26
e-mail
bibliotheek@beersel.be
website
http://www.bibbeersel.be

Info

Wat zijn de algemene oorzaken van allergieen? Onze hygienische levensstijl, de luchtvervuiling, de opwarming van de aarde? Of zijn er nog andere factoren?
Hoe onderscheid je een echte allergie van een pseudoallergie? En wat zijn de meest voorkomende symptomen?
Hoe wordt de diagnose gesteld? En wat kenmerkt de levensloop van allergieen: verdwijnen ze door de tijd of zijn ze juist persistent?
Wat zijn mogelijk behandelingen en werken deze bij iedereen?

Dr. Eric de Marteleire is bio-ingenieur en voormalig hoofd van het Gentse Standslaboratorium én begenadigd spreker. In deze lezing brengt hij zijn grote wetenschappelijke kennis op een zeer begrijpelijke manier naar de luisteraar.

“Ontmoetingen” is een initiatief van Bibliotheek Beersel, Davidsfondsafdelingen Alsemberg, Beersel, Lot, 11.11.11.-comité , met medewerking van de dienst cultuur Beersel, de Beerselse cultuurraad en met steun van het gemeentebestuur Beersel. Toegangskaarten (8€ + 1 drankje) kunnen vanaf 15/08 gekocht worden in Bib Beersel.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten